Skip to main content

DAGVERLOOP

Hoe verloopt een schooldag in de kinderopvang?

VANAF 07u30

Onthaal van de kinderen (in unit 2 kunnen de kinderen terecht vanaf 6u30)

Kindjes kunnen tot 8u ontbijten in het kinderdagverblijf (boterhammetjes meebrengen van thuis!). Om 8u ruimen we de ontbijttafel af. Kindjes die na 8u toekomen zijn verondersteld thuis te hebben gegeten.

Zuigelingen die na het brengen in het eerstvolgend half uur nog hun flesje moeten krijgen worden verwacht die fles thuis te krijgen.

Er wordt vrij spel aangeboden en de kleintjes die moe zijn, worden naar bed gebracht.

09u00 - 09u30

De peuters en de baby's die wakker zijn verzamelen in de vertelhoek. We zingen liedjes en wensen elkaar goedemorgen, vertelmoment volgens thema (bijv. herfst, carnaval, sint, kerst, moeder- en vaderdag, naar school...), even op schoot komen zitten, ...

De peuters krijgen een stuk fruit aangeboden.

Na het onthaal doet de begeleidster met de late dienst een begeleide activiteit met de peuters in de groep (schilderen, tekenen, puzzelen, kralen rijgen, ...) terwijl de collega met de vroege dienst zich ontfermt over de baby's en de kruipers. Er is altijd de mogelijkheid om vrij te spelen.

Bij mooi weer gaan we buiten spelen.

ROND 10u30

De kinderen gaan naar de badkamer voor een plasje op het toilet of om de luier te verversen.

11u00

Iets voor 11u ruimen de kinderen op, samen met de begeleidsters. Om 11u gaan de kinderen aan tafel om soep te drinken en het middagmaal te eten. Na het middagmaal drinken de kinderen water.

Baby's krijgen hun flesje volgens hun eigen schema. Ook baby's die starten met vaste voeding krijgen hun groentepuree volgens eigen schema.

VANAF 12u00

Kindjes (peuters) die een middagdutje nodig hebben, worden te slapen gelegd. Baby's en kruipers slapen volgens hun eigen ritme.

Peuters die geen middagdutje meer nodig hebben, kunnen gewoon blijven spelen

NA HET MIDDAGDUTJE

Na het middagdutje worden de kinderen verluierd en opgefrist. De zindelijke kindjes gaan naar het toilet.

Er wordt een geleide activiteit aangeboden aan zowel de baby's als de peuters en kinderen die dit willen, kunnen vrij spelen.

ROND 15u00

Rond 15u krijgen de kinderen fruitpap (de baby's, kruipers en dreumesen) of een stukje fruit eneen boterham (de peuters). Op woensdag krijgen de peuters pudding en fruit of yoghurt en fruit.

Bij het vieruurtje drinken de kinderen ouder dan 1 jaar een beker melk, de kinderen onder 1 jaar drinken plat water.

Kinderen die moe zijn, doen nog een dutje na het vieruurtje.

ROND 16u30

Algemeen verzorgingsmoment, daarna gaan de kindjes weer spelen. Er worden een aantal geleide activiteiten aangeboden of de kindjes mogen vrij spelen. Bij mooi weer gaan de kinderen weer naar buiten.

IETS VOOR 18u00

De kinderen ruimen samen op en de leefgroep wordt speelklaar gemaakt voor de volgende dag. Kinderen die niet opgehaald zijn om 18u schuiven door naar unit 2. Deze leefgroep is open tot 18u30.