Skip to main content

VAKANTIEOPVANG

Meer informatie voor tijdens de schoolvakanties.

Voor vakantieperiodes en schoolvrije dagen kunt u online uw aanvraag indienen. Door online in te schrijven bent u altijd zeker      

 • dat uw inschrijving goed terecht gekomen is
 • dat u de juiste periode / dagen / activiteiten en eventuele opmerkingen heeft doorgegeven
 • van een duidelijk overzicht in uw mailbox waarin u alle details kan terugvinden 

Inschrijvingen per brief, e-mail, ... zijn niet mogelijk.

Let op: U moet een actief dossier hebben voor uw kind(eren) om opvang te kunnen aanvragen. Voor de opmaak van een dossier kunt u terecht in ’t Speelhuis, na afspraak.

Uw inschrijving

Alle informatie omtrent hoe u kunt inschrijven vindt u via deze link: https://www.tjek.be/manual/ouderportaal/

Elke vakantie krijgt u een uitnodiging per email om in te schrijven.

Let op: per gezin kan er slechts 1 uitnodiging verstuurd worden. De uitnodiging wordt automatisch verstuurd naar de ouder die de facturen ontvangt.

Afspraken omtrent inschrijving  

Inschrijven voor de korte vakanties (kerst-, krokus-, paas- en herfstvakantie):

U kan inschrijven gedurende de vakantie die vooraf gaat aan de desbetreffende vakantie, startend op zaterdag om 08u00 tot en met zondag om 23u59.  

Dus:

 • inschrijven voor de kerstvakantie gebeurt tijdens de herfstvakantie
 • inschrijven voor de krokusvakantie gebeurt tijdens de kerstvakantie
 • inschrijven voor de paasvakantie gebeurt tijdens de krokusvakantie
 • inschrijven voor de herfstvakantie gebeurt tijdens de zomervakantie

Tijdens deze inschrijfperiodes kunt u steeds aanpassingen en annulaties uitvoeren. Eenmaal de inschrijfperiode voorbij is de reservatie definitief, er kan hierna niet meer kosteloos geannuleerd worden.

Indien na de verwerking nog plaatsen beschikbaar zijn worden de inschrijvingen telkens per dag verlengd. Dus ook na de inschrijfperiode maakt u nog kans op een plaatsje. U krijgt een melding of uw kind er al dan niet nog bij kan. Let op: deze aanvragen zijn onmiddellijk definitief, annuleren is niet mogelijk.

De mogelijkheid tot inschrijven zal duren tot alle plaatsen zijn ingenomen. Hierna zal er geen mogelijkheid meer zijn om te reserveren.

7 kalenderdagen voor de officiële start van een korte schoolvakantie worden de inschrijvingen gestopt.

Inschrijvingen voor de zomervakantie

De eerste inschrijfperiode voor juli en augustus loopt van 15/04 tot en met 1 mei. Tijdens deze inschrijfperiode kunt u steeds aanpassingen en annulaties uitvoeren tot 1 mei 23u59. Na 1 mei is de reservatie definitief, er kan hierna niet meer kosteloos geannuleerd worden.

De tweede inschrijfperiode voor juli en augustus start van 01/06 tot 08/06. Vanaf 09/06 kan er niet meer worden ingeschreven. Opgelet: Ouders met openstaande facturen zullen niet kunnen inschrijven, het systeem zal dit niet toelaten.  

Na de inschrijfperiode

Na elke inschrijfperiode worden alle reservaties verwerkt, we houden rekening met o.a.de wettelijke voorrangregels van Kind en Gezin:

 • -6 jarigen
 • Eenoudergezinnen
 • Eigen personeel
 • Broers en zussen

U krijgt bevestiging of uw kind al dan niet een plaatsje heeft.

Annuleren nadat u bent ingeschreven

Bij ziekte van het desbetreffende kind, gestaafd door een doktersattest, wordt de gereserveerde dag en/of gereserveerde maaltijd niet aangerekend. Werkgeversattesten n.a.v. aanpassingen van werkroosters komen niet in aanmerking.